Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een RvC/RvT is integraal verantwoordelijk voor het toezicht op het reilen en zeilen van een organisatie, inclusief het toezicht op financiële en fiscale keuzes van de organisatie en betrouwbare interne en externe informatievoorziening. Tijdens deze masterclass zal vanuit verschillende invalshoeken (accountant, fiscalist) ingegaan worden op diverse aspecten van effectief financieel toezicht alsmede de waarde van verschillende kijkrichtingen.

Na een korte introductie zullen aan de hand van een concrete casus diverse aspecten van effectief financieel toezicht worden belicht en vertaald naar de RvT/RvC. Wat was de rol van de toezichthouders in deze casus? Wat had je als toezichthouder kunnen weten? Wat had je kunnen doen in deze situatie? Aan de hand van een aantal stellingen zal verder worden gediscussieerd over de mate waarin u in staat bent effectief financieel toezicht uit te oefenen. Is bijvoorbeeld diepgaande kennis van financiële processen een must? In  deze masterclass wordt ook expliciet aandacht geschonken aan de verschillende soorten accountantsverklaringen. Dit levert vaak mooie discussies op met de accountant, zeker in deze tijd. Ook gaan we in op de belangrijke vraag waarom fiscaliteit op de agenda moet staan van de RvT of RvC, en wat de verbinding is tussen fiscaliteit en risicomanagement. Tenslotte behandelen we een aantal dilemma’s en de rol en toegevoegde waarde van de accountants en fiscalisten in het ondersteunen van effectief financieel toezicht door de RvC/RvT.

De masterclass is interactief van opzet met open discussie. Ook is er voldoende gelegenheid om eigen ervaringen te delen en eigen casuïstiek in te brengen. De masterclass is zeker niet alleen bedoeld voor toezichthouders die financiën of fiscaliteit in portefeuille hebben, maar is in beginsel voor elke toezichthouder relevant.

Over de organisatie
In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook Masterclasses voor bestuurders én toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de sprekers


MR. HANS DELLEMAN

Hans Delleman is fiscaal jurist, met als speciaal aandachtsgebied vennootschapsbelasting. Hij richt zich hierbij in het bijzonder op fiscale vraagstukken van organisaties in de publieke sector en adviseert bestuurders en toezichthouders op fiscaal gebied. Hans begeleidt organisaties onder meer in het kader van mogelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting, bij trajecten naar horizontaal toezicht, vooroverleg met de belastingdienst en bij verbetering van de fiscale beheersingsmaatregelen. Daarnaast adviseert hij onder andere over herstructureringen, joint ventures, fusies en overnames. In zijn rol adviseert hij met regelmaat bestuurders en leden van Raden van Toezicht. Naast het regelmatig geven van lezingen over diverse fiscale onderwerpen heeft Hans ook voor veel gemeenten opleidingen verzorgt op het gebied van vennootschapsbelastingplicht voor overheidslichamen. Zijn fiscale loopbaan is Hans in 1988 begonnen bij de belastingdienst en is hij in 1996 als belastingadviseur gestart bij PWC. In 1999 heeft hij du ROI Accountants, Belastingadviseurs en IT-auditors opgericht, waar hij nu als partner fiscalist leiding geeft aan de fiscale adviespraktijk.

DRS. LENNARD PLUYMEN RA

Lennard Pluymen is sinds september 2018 werkzaam bij Q-Concepts Accountancy, Interim en Advies in Limburg. Vanuit de vestiging in Maastricht-Airport bedient hij Limburge klanten en werkt hij samen aan de verdere zichtbaarheid en groei van Q-Concepts in Limburg. Daarnaast is hij binnen Q-Concepts het aanspreekpunt voor vastgoed-gerelateerde vraagstukken. Lennard heeft een achtergrond als accountant van diverse (inter)nationale vastgoed- en vastgoed gerelateerde ondernemingen bij twee van de ‘big four’. Hij heeft daarnaast diverse jaren buiten de accountancy gewerkt als group controller van één van de grootste Europese parkeerondernemingen.

Doelgroep
Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van  deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 78 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich voor het najaar 2020 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

Meld u hier aan!  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  E-mail t.b.v. factuur*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Provincie *
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 425,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.
  * Verplichte velden
   
     
   

  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!