Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Of u nu professioneel bestuurder bent of als vrijwilliger op een bestuurspositie bent aangeland:
Besturen is een vak. Het maakt in wezen niet uit of het nu een relatief kleine stichting of een grote beroepsorganisatie met landelijke dekking is; er worden eisen gesteld aan de taak- en rolvervulling van en door een bestuurder.


Doelstelling

De Basiscursus is een Inleiding tot effectief en zorgvuldig besturen” en biedt u een interactieve en praktische introductie over het aansturen van een maatschappelijke organisatie. Na deze Basiscursus heeft u een goed overzicht van de specifieke basiskennis ten aanzien van de taken en de verantwoordelijkheden die een bestuurder nodig heeft.

Programma (van 13.30 – 17.00 uur)
U wordt wegwijs gemaakt in het effectief en zorgvuldig besturen van een organisatie. Kunt u de valkuilen zien / herkennen en nog beter: hoe voorkomt u dat u als bestuurder struikelt en uiteindelijk als privépersoon moet betalen? Wat zijn de meest voorkomende fouten die bestuurders maken en hoe voorkom die en welke lessen kunt u ervan leren.

De volgende aspecten zullen daarbij worden belicht:

 • Het juridisch kader waarbinnen u als bestuurder dient te opereren: relevante wet- en regelgeving, de statuten en het huishoudelijk reglement, cultuur eigen organisatie
 • Algemene aansprakelijkheid plus interne en externe bestuursaansprakelijkheid.
 • Risicomanagement: risico’s identificeren, inschatten en beoordelen; beheersen; monitoren.
 • Hoe bent u als bestuur in control, bereikt u de beoogde resultaten en hoe (be)stuurt u. Is uw bestuursmodel in orde?
 • Hoe kunt u zicht hebben op en sturing geven aan de eigen financiën. Optioneel aspect betreft het omgaan met subsidies en bijbehorende verplichtingen.
 • Relatie bestuur en directie / bureau (optioneel want hangt af van de deelnemers: relevant of niet) en waar moet je op letten als werkgever
 • Wat te doen bij een crisissituatie, interne en externe communicatie


Voorbereiding
Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft u een telefonisch intakegesprek met de cursusbegeleider. Met uw persoonlijke interessegebieden wordt tijdens de workshop zoveel mogelijk rekening gehouden.

Doelgroep

 • De cursus is bedoeld voor (nieuwe) bestuurders van maatschappelijke organisaties. (beroepsvereniging, brancheorganisatie of andere belangenvereniging, stichting e.d).
 • Bestuurders op alle niveaus die de bestuurskennis willen opfrissen.


Investering:
De kosten bedragen € 300,- per persoon. BTW is niet van toepassing.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 78 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Cursusbegeleider
lars hooning Bestuurscursus hooningconsultLars Hooning – partner van Hooning Consult – heeft een ruime ervaring in bestuur, management en public affairs en deelt deze kennis graag met u.

Op de vraag: “Weet u dan ook waar u mee te maken krijgt als u benoemd wordt als bestuurder of heeft u de ambitie om bestuurder te worden en wilt u goed voorbereid zijn” is deze workshop een juist antwoord.


Meld u ook aan!  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  E-mail t.b.v. factuur*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Provincie *
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 300,-. BTW is niet van toepassing*
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden
   
     
   

  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!