Laden Evenementen

Achtergrond Bijeenkomst: Oriëntatie op Toezicht Houden!

Heeft u interesse in een toezichthoudende functie en zoekt u ter oriëntatie extra informatie? Onder het motto “Bezint eer u begint” wordt u in een ochtend wegwijs gemaakt in de wereld die toezicht houden heet. Een dynamische wereld, waarvan u wilt weten wat u kunt verwachten. Toezicht houden is boeiend in vele opzichten, maar u moet wel weten waar u aan begint! De inhoud van deze bijeenkomst is gebaseerd op de vier kerntaken van een toezichthouder:

 • het houden van toezicht op de algemene gang van zaken
 • het goedkeuren van besluiten van de RvB/het CvB
 • het geven van advies
 • het uitoefenen van de werkgeversrol over de bestuurders

Diverse aspecten komen aan bod zoals ethische dilemma’s, integriteit, financieel en strategisch toezicht houden, risicomanagement, bestuurdersaansprakelijkheid, governancecodes, boardroomdynamiek en de ontwikkelingen in het toezicht houden. Kortom: alle aspecten van het krachtenveld waarin u acteert! 

Wat levert de bijeenkomst “Orientatie op toezicht houden” u op?

 • U krijgt inzicht in wat het betekent om toezichthouder te worden;
 • U begrijpt wat er van u als toezichthouder wordt verwacht;
 • U weet wat de taken en de verantwoordelijkheden zijn;
 • U onderkent wat de risico’s van het vak van toezichthouder kunnen inhouden;
 • U krijgt zicht op de vele uitdagingen die er in deze tijd liggen als toezichthouder.

U krijgt in een middag precies díe bagage mee, die u nodig heeft om voor uzelf de afweging te maken of toezicht houden voor u de volgende stap is in uw carrière

Over de Organisatie

Bestuurderscentrum is opgestart in 2006 en richt zich met al haar activiteiten op -aankomende -bestuurders en toezichthouders van organisaties in de semi-publieke sector. Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met Supervisie Limburg georganiseerd.

Over de Sprekers

Leo Urlings

Leo Urlings is na ruim 30 jaar actief te zijn geweest in de bancaire sector nu vooral bezig met advisering aan familiebedrijven. Daarnaast vervult hij een aantal toezichthoudende functies in de publieke sector. Hij is lid van de Raad van Toezicht van zorginstelling Levantogroep, Stichting Onderwijs Midden-Limburg en philharmonie zuidnederland en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg. Hij is oprichter en directeur van Supervisie Limburg. In dit kader organiseert hij samen met Bestuurderscentrum en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics de Masterclasses voor toezichthouders en bestuurders in de publieke en private sector.

Jacques Huberts

Jacques Huberts is lid van onze Raad van Advies en zelf zeer ervaren bestuurder en toezichthouder (o.a. lid RvC van Attero, oud-directeur/commissaris van Nedcar, NS Reizigers, Voorzitter WK Wielrennen 2012, etc). In 2015 is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deelnemers in beweging en brengt ze met elkaar in gesprek.

Over de doelgroep

Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de kosten

De kosten bedragen € 395,-. Vrijgesteld van BTW.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Na afloop ontvangt u een certificaat van Maastricht University. Deze Bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-punten.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,-. BTW is niet van toepassing

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!