Laden Evenementen

Bent u al gereed voor NIS2?

De samenleving is steeds meer afhankelijk van technologie. Het effectief beheer van de cyberrisico’s binnen organisaties heeft grote invloed op het functioneren, op korte en lange termijn, van die organisaties. Goed beheer van cyber risico’s is hierdoor een onmisbare randvoorwaarde voor het realiseren van een adequate organisatiestrategie. Dit wordt ook erkend door de overheid en via recentelijke wetgeving komt het beheer van cyber risico’s duidelijk waarneembaar de bestuurskamer binnen. Met name de NIS2-wetgeving vergt veel meer van bestuurders en toezichthouders. Binnen Europa is de NIS2-richtlijn van kracht en lidstaten moeten eind 2024 deze omzetten naar hun nationale wetgeving. Hierdoor is cyber security niet meer vrijblijvend. Het monitoren van de langetermijneffectiviteit van een strategie voor cyberrisicobeheer is niet eenvoudig en begrijpelijk. Met interactieve en praktische voorbeelden, een unieke management simulatie game en handreikingen geeft deze masterclass passende invulling aan cyber risk governance voor bestuurders en toezichthouders.

Na deze masterclass:

 • Begrijpt u dat cyber security een strategisch vraagstuk is.
 • Ervaart u welke uitdagingen er zijn bij het bedrijfsmatig investeren in cyber security.
 • Heeft u inzicht in de rol en verantwoordelijkheden van RVC / RVT bij cyber risk governance.
 • Heeft u handvaten om grip te hebben op strategische cyber risico’s.

Doelgroep:

Bestuurders en toezichthouders bij organisaties van minimaal 50 FTE en balanstotaal of jaaromzet van 10 miljoen.

Over de Organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum de Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de Sprekers

DR. SANDER ZEIJLEMAKER RA RE CISA CISM SCF

Sander Zeijlemaker is directeur van Disem Institute, research affiliate bij MIT CAMS in Boston en agenda-contributer bij het World Economic Forum. Hij is gespecialiseerd in bestuurlijke vraagstukken rondom cybersecurity; heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren van beleidsmakers en bestuurders op het gebied van strategische IT-operaties, bedrijfsveranderingen en cyberrisico’s. Dit doet hij bij Fortune 500-companies en bij het MKB. Sander is een internationale spreker en schrijver op het gebied van strategisch cyberriskmanagement.

Over de doelgroep

Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben als toezichthouder óf dat ze zich terdege willen voorbereiden op een eerste toezichthoudende rol. De Masterclasses zijn tevens expliciet bedoeld voor directeuren, bestuurders en professionals die vakmatig met toezicht te maken hebben, zoals advocaten en accountants. Deelnemers komen uit verschillende delen van de (semi-)publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de kosten

De kosten bedragen € 475,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Over de PE-Punten

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Over de kortingstarieven

Als u zich voor het voorjaar 2023 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 900,-, 3 masterclasses € 1.275,-, 4 masterclasses € 1.600,-, 5 masterclasses € 2.000,- en 6 masterclasses € 2.400,-.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 475,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!