Laden Evenementen

VRIJWILLIGERSMANAGEMENT ALS ONDERDEEL VAN DE GOVERNANCE VAN UW ORGANISATIE

Bij veel organisaties bestaat het bestuur uit vrijwilligers of worden vrijwilligers inzet voor de uitvoerende werkzaamheden. In beide gevallen vaart de organisatie er wel bij als het vrijwilligersmanagement is ingebed in de governance van de organisatie.

In deze Masterclass wordt expliciet aandacht besteed aan het werken met en het aantrekken (en behouden) van vrijwilligers, de verschillende soorten vrijwilligers, vrijwilligersbeleid en het daarop inrichten van het vrijwilligersmanagement. Ook wordt de rol van financiers (onder meer subsidieverstrekkers en sponsoren) en andere stakeholders, alsmede het betrekken van partijen in het kader van maatschappelijk ondernemen belicht. Tevens komen aspecten aan bod zoals verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van bestuurders en toezichthouders toegespitst op de vrijwilligersorganisatie. Na deze Masterclass weet u als bestuurder of toezichthouder wat nodig is om vrijwilligers optimaal te positioneren in de organisatie.

De masterclass is interactief van opzet en geeft voldoende mogelijkheid om uw eigen casuïstiek in te brengen.

Over de organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de Spreker

Margriet Recter

Margriet is juridisch adviseur en begeleidt, adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van onder meer governance. Focus ligt daarbij op brancheorganisaties, verenigingen en Goede doelenorganisaties. Ook ondersteunt zij organisaties bij fusies en veranderingstrajecten. Zij is ervaren in het voeren van onderhandelingen met stakeholders, alsook met vakorganisaties en medezeggenschapsorganen in het kader van de integratie van de organisaties en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Specifieke ervaring ten aanzien van toezicht houden, effectief besturen en governance is onder meer bij onder meer de brancheorganisatie EDventure (vereniging van onderwijsadviesbureaus). Daarnaast heeft zij bij de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren gewerkt aan de realisatie van een fusie van 20 (afdeling)verenigingen met de landelijke vereniging. Tevens heeft zij toezichthoudende functies vervuld als lid Raad van Commissarissen bij de Stichting Teletrust (deze stichting bood in de regio Haaglanden anonieme hulplijnen via telefoon of chat; Kindertelefoon en Sensoor (volwassenen) alsmede als lid Raad van Toezicht Ziezon (ondersteuning onderwijs zieke leerlingen)

Over de doelgroep

Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de PE-Punten

De Masterclass is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 Masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Over de kosten

De kosten bedragen € 425,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Als u zich voor het voorjaar 2021 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 800,-, 3 masterclasses € 1.125,- en 4 masterclasses € 1.400,-.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!