Laden Evenementen

Achtergrond Masterclass: Governance en Bestuurdersaansprakelijkheid

Het aanvaarden van een functie als bestuurder of toezichthouder betekent verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijk zijn.

Fouten maken is menselijk. Bestuurders en toezichthouders, ook in de (semi-)publieke sector, zijn daarop (helaas) geen uitzondering. Het komt nu eenmaal voor dat een bestuurder, vaak met de beste bedoelingen, een strategische keuze maakt waar achteraf beschouwd misschien een andere keuze beter was geweest. Zeker in de (semi-)publieke sector ligt de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders onder een vergrootglas.

Moeten bestuurders en toezichthouders nu bij iedere ongelukkige keuze vrezen voor persoonlijke aansprakelijkheid? Ter geruststelling: dat is niet zo. Dat is maar goed ook, want dat zou een defensief beleid in de hand werken en dat wordt niet wenselijk geacht voor de organisatie. Bestuurders en toezichthouders (en uiteraard ook eventuele teams om hen heen) moeten echter wel weten waar de aansprakelijkheidsrisico’s liggen, zodat ze zich ervan bewust zijn waar de grens ligt tussen geoorloofde fouten en persoonlijke aansprakelijkheid. Dit is niet alleen van belang in de alledaagse besluitvorming, maar ook op het gebied van governance moet daarmee rekening worden gehouden.

Programma (van 13.30 uur – 17.00 uur)
Armando Mosele (Advocaat en Partner van Valegis Advocaten) neemt u in een interactieve Masterclass mee in het thema Governance & Bestuurdersaansprakelijkheid, aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de praktijk. De Masterclass biedt meer dan voldoende ruimte om met elkaar en met de advocaten de discussie aan te gaan over die praktijkvoorbeelden. U wordt bovendien van harte aangemoedigd om ook situaties uit uw eigen dagelijkse praktijk aan te halen en daarover vragen te stellen. Op die manier komt de theorie, die natuurlijk ook besproken wordt, pas echt tot leven.

Over de Organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum de Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de Sprekers

Armando Mosele

Armando mosele

Armando is partner/advocaat bij Valegis Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij adviseert en procedeert met regelmaat over kwesties die de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders raken. Daarnaast is hij circa 10 jaar werkzaam geweest als curator en weet alles over Faillisementsrecht.

Over de doelgroep

Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de kosten

De kosten bedragen € 475,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Over de PE-Punten

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Over de kortingstarieven

Als u zich voor het najaar 2023 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 900,-, 3 masterclasses € 1.275,-, 4 masterclasses € 1.600,-, 5 masterclasses € 2.000,- en 6 masterclasses € 2.400,-.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 475,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!