Laden Evenementen

Achtergrond Masterclass: Duurzaamheid en integraal toezicht

Circulaire economie, duurzaamheid en maatschappelijk organiseren zijn niet meer weg te denken uit de maatschappelijke discussie en hebben ook hun weg naar wetgeving en governance codes gevonden. Er is toegenomen aandacht voor ethisch en integer handelen en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Met deze trends ontstaan kansen en risico’s voor bedrijfsvoering en imago. Tevens neemt de vraag naar niet-financiële informatie toe. Voor bestuurders en toezichthouders rijst de vraag hoe je omgaat met de verantwoordelijkheden, die verder gaan dan de kerntaak alleen. Hoe vul je die bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid in en maak je deze bestuurbaar? Hoe stel je deze maatschappelijke meerwaarde en impact scherp? Welke rol speelt duurzaamheid bij het uitoefenen van integraal toezicht?

Bij het invullen van maatschappelijk ondernemen gaat het over thema’s als stakeholdermanagement, tevreden medewerkers, het voorkomen van verspilling, duurzaam vastgoed, materiaal- en afvalstromen, circulair inkopen, social return, true value, meervoudige waardecreatie, duurzame ketenpartners, integriteit, voorbeeldgedrag en een duurzame identiteit.


U krijgt inzicht in
 

 • duurzaamheidstrends en veelgebruikte perspectieven op duurzaamheid
 • de relevantie van duurzaamheid voor de eigen organisatie
 • de aangrijpingspunten voor duurzaamheid en hoe daarover kan worden gerapporteerd
 • de rol van de toezichthouder bij maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • drijfveren om duurzaamheid op de strategische agenda te plaatsen en de mate waarin
 • voorbeelden van duurzaamheidstrategieën, inzicht in de diversiteit ervan
 • keuzes en dilemma’s bij het organiseren van duurzaamheid
 • het stimuleren van integrale besluitvorming & sustainability governance

Masterclass: Duurzaamheid vormgeven in de organisatie

Deze Masterclass gaat specifiek in op het maken van strategische keuzes en op de afwegingen bij het inrichten en besturen van duurzaamheid in de eigen organisatie.

Inhoudelijke opbouw:

 • Ambities, drijfveren, het scherpstellen van de duurzaamheidsstrategie
 • Het organiseren van en sturen op duurzaamheid; dilemma’s en keuzedimensies.
 • Sustainability governance: belanghebbenden, risico’s en de rol van de toezichthouder.

Over de Organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum de Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de Spreker

Tibor Goossens

Tibor zet zijn ruime ervaring op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling in, om organisaties te helpen bij het versterken van hun duurzaamheids- en circulariteitsprestatie. Hij is erop gericht om talenten van aanwezige professionals aan te spreken, samen op te trekken en ruimte te creëren rondom een concreet veranderdoel.

Over de doelgroep

Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de kosten

De kosten bedragen € 425,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Over de PE-Punten

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Over de kortingstarieven

Als u zich voor het voorjaar 2022 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 800,-, 3 masterclasses € 1.125,- en 4 masterclasses € 1.400,-.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 425,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!