Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Medezeggenschap als volwaardig onderdeel van governance.

Tijdens deze Masterclass krijgt u inzicht in de wijze waarop de relatie binnen de driehoek Raad van Bestuur – Raad van Commissarissen/Raad van Toezicht – Ondernemingsraad/Medezeggenschapsraad vorm wordt gegeven. Er wordt zowel ingegaan op de wettelijke bepalingen als op de praktijk. U krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Wie heeft welke rol en hoe werkt u samen om organisatiedoelen te realiseren?
 • Wat houdt het voordrachtsrecht van de ondernemingsraad in en wat kunt u daarmee bereiken?
 • Hoe maakt u als interne toezichthouder goed gebruik van de kennis en ervaring die bij de medezeggenschap (bijv. ook cliëntenraden, ledenraden) aanwezig is?

Er zijn diverse praktijkvoorbeelden van goede onderlinge verhoudingen die op het moment dat de organisatie in zwaar weer zit, van grote toegevoegde waarde zijn. Uiteraard komen die voorbeelden ook in deze Masterclass aan de orde. Ook wordt aangegeven welke taak de SER Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) hierin heeft.

De Masterclass kent een interactieve opzet. U kunt tevens uw vragen stellen aan onze ervaren sprekers. Zij gaan met plezier met u in gesprek.

 

Over de organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de Sprekers

Dr. Robbert van het Kaar

Robbert KaarRobbert is onderzoeker op de Universiteit van Amsterdam (specialismen medezeggenschap en ondernemingsrecht), Commissaris bij drie organisaties (alle in de private sector) en onafhankelijk lid van de Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) van de SER. Voorts verrichtte hij op genoemde terreinen werkzaamheden voor de Europese Commissie (DG Justice).

 

 

 

 

 

Danielle Haenen

Danielle Haenen

Foto: Christiaan Krouwels

Danielle is Directeur Bestuurszaken van de Sociaal-Economische Raad (SER). Ze heeft eerder als hoofd Juridische Zaken bij SNS bank Nederland gewerkt. Daarna heeft Danielle onder meer als manager Toezicht gewerkt bij de Autoriteit Consument en Markt (voorheen Nederlandse Mededingingsautoriteit) en hield toezicht op de energiebedrijven. Inmiddels werkt ze ruim 10 jaar bij de SER. De SER heeft een wettelijke taak om de kwaliteit van medezeggenschap te bevorderen.

 

 

 

 

Doelgroep
Bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-)publieke sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

 

Kosten
De kosten bedragen € 425,-. BTW is niet van toepassing.

Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

 

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.

Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich in het voorjaar in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 800,-, 3 masterclasses € 1.125,- en 4 masterclasses € 1.400,-.

Meld u hier aan.  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  E-mail t.b.v. factuur*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Provincie *
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 425,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.
  * Verplichte velden
   
     
   

  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!