Permanente Educatie

Opleiding voor aankomende toezichthouders

Maastricht University en Bestuurderscentrum starten in januari 2021 met een nieuwe opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in “het houden van toezicht”. Deelnemers zijn in potentie in staat om als lid van een Raad van Toezicht resp. lid van een Raad van Commissarissen te kunnen functioneren.

De opleiding is zeer geschikt voor deelnemers die actief zijn of willen worden in besturen. Kenmerkend voor dit programma, is een theoretisch kader gekoppeld aan praktische ervaring als trainee bij een instelling of bedrijf. Alle actuele thema´s inzake Good Governance, Risicomanagement, Strategievorming en Finance worden interactief behandeld. Daarnaast zoomen we specifiek in op onder andere Toezichtdynamica (interactie tussen bestuur en toezicht), Belangenverstrengeling en Integriteit en de diverse facetten van Leiderschap, waarbij het motto is “begin bij jezelf”.

Ook is er voldoende ruimte voor onderwerpen die de groep voorstelt. Wij als initiatiefnemers selecteren de deelnemers, helpen met zoeken naar stageplaatsen, monitoren het hele proces en zorgen voor een persoonlijke coach gedurende het hele traject. Neem contact met ons op voor uitvoerige informatie. Om voldoende aandacht voor u te houden, is er een maximaal aantal deelnemers.

Duur en Opzet
Gedurende 18 maanden volgt u 6 masterclasses (1 per kwartaal) van 3 uur bij Maastricht University. Daarnaast loopt u stage bij de Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen van een bedrijf of instelling.

Diploma
U ontvangt van Maastricht University per masterclass een certificaat met 3 PE-uren. Op het einde van de cyclus heeft u derhalve 18 PE-uren behaald. Ook wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Investering
De kosten voor dit hele traject bedragen € 2.950,- (BTW is niet van toepassing).

Data (locatie volgt)

DATUM TIJDSTIP THEMA DOCENT
28-jan-21 13.30-17.00 uur Governance Hans Hoek
07-apr-21 09.30-13.00 uur BoardroomDynamics Peter Linssen
07-apr-21 13.30-17.00 uur Managementinformatie en Data-Analytics Daniel Klinkenberg
15-jun-21 09.30-13.00 uur Strategisch Risicomanagement Frank van Attekum
15-jun-21 13.30-17.00 uur Belangenverstrengeling en Integriteit Hans Hoek
29-sep-21 09.30-13.00 uur Herijking strategie Frank van Attekum
29-sep-21 13.30-17.00 uur Duurzaamheid Tibor Goossens

Ik wil meer informatie

Voornaam* Tussenvoegsel Achternaam*

Geslacht* ManVrouw

Functie E-mail* Telefoon* Organisatie Vraag Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Bestuurderscentrum Ik heb het Privacystatement voor het formulier Informatie-aanvraag gelezen en ga hiermee akkoord.*

Geef nog even deze code in : captcha

* Verplichte velden