Laden Evenementen

Wie is uiteindelijk belanghebbende in het vermogen of wie heeft de feitelijke zeggenschap binnen uw organisatie? Registreer deze persoon of personen uiterlijk vóór 27 maart 2022 als UBO. Doe dit op tijd om boetes te voorkomen!

Ultimate beneficial owners – kortweg UBO’s – dienen zich te registreren bij de Kamer van Koophandel. Het betreft een registratieplicht die 1,5 miljoen organisaties raakt, waaronder ook stichtingen en verenigingen. Wellicht heeft u hiervoor inmiddels ook al een uitnodiging ontvangen van de Kamer van Koophandel. 

Hoewel het UBO-register sinds 27 september 2020 is geopend, zijn nog (lang) niet alle UBO’s geregistreerd. Ook als u de uitnodiging van de KvK onverhoopt (nog) niet heeft ontvangen, is het belangrijk tijdig te onderzoeken of 

 • u tot de registratieplichtigen behoort, 
 • welke persoon – of wellicht zelfs meerdere personen – in uw organisatie als UBO kwalificeert/kwalificeren, 
 • wat de termijnen voor registratie zijn en welke gevolgen er zijn indien aan de registratieplicht niet wordt voldaan. 

Wees u er van bewust dat aan handelen in strijd met de registratieplicht sancties zijn verbonden.

In dit webinar wordt op al deze vragen ingegaan.

Programma (van 12.30 uur – 14.00 uur)

Tijdens dit live webinar besteden Mitchell van den Barselaar en Angela Schwegler van Valegis Advocaten, aandacht aan dit onderwerp. Zij praten u in korte tijd bij over alle ins and outs van het UBO-register en de registratieplicht en zorgen dat uw vragen aan bod komen.

Over de Sprekers

Mitchell van den Barselaar

Mitchell van den Barselaar is vanaf augustus 2021 werkzaam bij Valegis als advocaat-stagiaire. Hij specialiseert zich in het ondernemingsrecht en is daarnaast actief in het huur- en vastgoedrecht. Mitchell heeft Valegis tijdens zijn studietijd leren kennen door het lopen van een student-stage. Mitchell is gedurende zijn studie daarnaast werkzaam geweest bij een financieel adviesbureau. Daar heeft hij zijn kennis van het recht weten te combineren met praktische ervaring met tal van financiële zaken. Na zijn studietijd werkte hij bij Valegis als juridisch medewerker op de secties ondernemingsrecht en vastgoed.

Angela Schwegler

Angela studeerde cum laude af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is sinds 2016 advocaat. Zij heeft zich bij een advocatenkantoor in Amsterdam gespecialiseerd binnen het ondernemingsrecht in brede zin.

Sinds maart 2020 werkt Angela bij Valegis. Zij adviseert en procedeert regelmatig over commerciële contracten, zoals koop-, aannemings-, franchise-, distributie- en agentuurovereenkomsten en algemene voorwaarden. Zij treedt daarnaast op in zaken op het gebied van het intellectuele-eigendomsrecht.

Over de doelgroep

Personen die feitelijk verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

NB. Een toezichthouder moet controleren dat de persoon die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken de UBO-regels naleeft. De toezichthouder is dus indirect verantwoordelijk.

Over de kosten

Het webinar is gratis toegankelijk voor leden van Bestuurderscentrum en relaties van Valegis Advocaten.

 

Indien u geen lid bent, betaalt u de kosten voor het Jaarlidmaatschap (€ 79,- (excl. btw)). Door u in te schrijven op dit webinar ontvangt u een factuur voor het lidmaatschap, zodat u gratis kunt deelnemen aan o.a. dit webinar.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!