Maak gebruik van uw STAP-Budget en neem GRATIS deel aan de ALUMNIDAG op 20 oktober 2022.

Het STAP-Budget is een nieuwe regeling voor scholing en ontwikkeling. Tot 1 januari 2022 was het mogelijk om  scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Sinds die datum is dat niet meer mogelijk.

De overheid wil scholing voor een brede doelgroep mogelijk maken.  Daarom is per 1 maart 2022 het STAP-Budget gestart. Via STAP kunnen volwassen werkenden of werkzoekenden jaarlijks maximaal € 1.000,-  financiële hulp krijgen om scholing te betalen. Anders dan bij de vroegere belastingaftrek voor scholingskosten, hoeven mensen geen bedrag meer voor te schieten.

Het STAP-Budget is er ook voor u

Concreet betekent dit dat u als werkende of werkzoekende een STAP-Budget van maximaal € 1.000,- per jaar kunt aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, -nascholings-cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Gratis deelnemen aan de Alumnidag door gebruik te maken van uw STAP-Budget

Het STAP-Budget kon al aangevraagd worden voor de Opleiding voor Aankomend Toezichthouder of voor de Masterclasses voor Bestuurders er Toezichthouders. Maar nu dus ook voor het bijwonen van de Alumnidag op 20 oktober 2022

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak is 1 september.

Wilt u deelnemen aan de Alumnidag en gebruik maken van uw STAP-Budget, dan dient u zich voor 1 september als deelnemer aan te melden voor deze Alumnidag.

Bij de aanmelding wordt door Maastricht University een bewijs van aanmelding afgegeven. Vervolgens kunt u met dit aanmeldbewijs online uw STAP-Budget aanvragen. Als het STAP-Budget wordt toegekend gaat hiervan een afschrift naar Maastricht University in de vorm van een inkooporder. Het STAP-Budget dat wordt toegekend wordt in mindering gebracht op de factuur die u ontvangt voor uw deelname aan de Alumnidag. Omdat het bedrag minder is dan € 1.000,- ontvangt u derhalve geen factuur!

LET OP!
U kunt niet na 1 september of na afloop van de Alumnidag het STAP-Budget alsnog aanvragen!

Samenvatting

 • U schrijft zich liefst zo snel mogelijk – doch uiterlijk voor 1 september – in voor de Alumnidag op 20 oktober 2022.
 • Vanuit Maastricht University ontvangt u vervolgens een Aanmeldbewijs.
 • Met dit Aanmeldbewijs kunt u uw STAP-Budget vanaf 1 september om 10.00 uur aanvragen via het UWV STAP portaal.
 • Als de Aanvraag goed gekeurd wordt, dan wordt het STAP-Budget overgemaakt naar Maastricht University.
 • Het STAP-Budget dat wordt toegekend wordt in mindering gebracht op de factuur die u ontvangt voor uw deelname aan de Alumnidag. NB. Omdat het bedrag minder is dan het maximale € 1.000,-  STAP-Budget, ontvangt u derhalve geen factuur, waardoor u zonder kosten kunt deelnemen aan de Alumnidag op 20 oktober 2022!!

  Ik schrijf me in!

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro € 495,- (BTW is niet van toepassing).

  Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van het STAP-Budget en ontvang graag een aanmeldbewijs waarmee ik mijn STAP-budget kan aanvragen*.

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  Geef nog even deze code in : captcha

  De Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.
  In deze link kunt u alle benodigde informatie vinden over het STAP-Budget. Rijksoverheid STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

  * Verplichte velden