Laden Evenementen

Beweging in Besturing!

Centrale vraag van de masterclass: hoe vul ik als toezichthouder mijn rol(len) in, in samenspel en tegenspel met mijn collega toezichthouders, het bestuur en de overige interne en externe stakeholders? Met welke dynamieken heb ik dan te maken?’.
Aan de orde komen onder meer: eigen drijfveren en valkuilen van de toezichthouder, de ontwikkeling van het toezichtsteam, tegenkracht en ‘het ongezegde’ in het team, de ‘stoel van de bestuurder’, de kunst van het vragenstellen en adviseren, de verhouding tot medezeggenschap en werkvloer, en de verhoudingen tot samenwerkingspartners in netwerkgovernance.

Deze masterclass is voor de ervaren toezichthouders vooral een verdieping van het speelveld door ervaringsleren van en met elkaar, met inbreng van eigen casuïstiek van de deelnemers.

Over de Organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum de Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de Spreker

Drs. HERMAN GROOTELAAR MMC

Drs. Herman Grootelaar MMC (1959) is Bestuurskundige (UT) en Management Consultant (VU). Hij heeft ruime ervaring als bestuurs- en organisatieadviseur, als toezichthouder, en als manager en docent van professionals.
Vanuit zijn zelfstandige adviespraktijk GovernanceConsult werkt hij aan vraagstukken van strategie, sturing en samenspel in openbaar bestuur en publiek domein. Hij was voorheen managing partner bij Lysias Advies en daarvoor managing partner en adviseur bij TwynstraGudde. Hij heeft ervaring als toezichthouder in de sectoren zorg, onderwijs, wonen en maatschappelijke dienstverlening. Op dit moment is hij voorzitter RvC deltaWonen en voorzitter RvT Wijkteams Enschede. Tevens was hij eerder als docent verbonden aan UT, SIOO, TIAS en HU.

Hij is een ‘reflective practitioner’ die gevoed door praktijk en theorie van het toezichthouden zijn eigen praktijktheorie zal inbrengen en de masterclass zal (bege)leiden.

Over de doelgroep

Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de kosten

De kosten bedragen € 475,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Over de PE-Punten

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Over de kortingstarieven

Als u zich voor het Najaar 2023 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 900,-, 3 masterclasses € 1.275,-, 4 masterclasses € 1.600,-, 5 masterclasses € 2.000,- en 6 masterclasses € 2.400,-.

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 475,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!