Laden Evenementen

Achtergrond: Masterclass Meervoudige Waardecreatie

Van sturen op winst naar sturen op waarde
Mede door de grootschalige technologische en maatschappelijke veranderingen moeten bedrijfsmodellen van de toekomst steeds meer gericht zijn op meervoudige waardecreatie, waarbij economische, ecologische en sociale waarde meer met elkaar in evenwicht zijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de waarde van organisaties steeds minder bestaat uit ‘tastbare’ (materiële) waarden en steeds meer bestaat uit ‘niet tastbare’ (immateriële) waarden. De vaak op langere termijn georiënteerde ecologisch verantwoorde en sociaal rechtvaardige resultaten gaan een steeds grotere rol spelen. Kortetermijnwinst dient vooral de financieel gedreven investeerder. Dit korte termijn economisch belang kan conflicteren met de eerdergenoemde, meer maatschappelijke, waarden. Dit neemt niet weg dat het creëren van economische ondernemingswaarde een belangrijke randvoorwaarde is en blijft voor de continuïteit van organisaties. Om gebalanceerde waarde en impact te kunnen creëren op deze drie aandachtsgebieden (economisch, ecologisch en sociaal), is vaak niet één organisatie ‘exclusief’ aan zet, maar is een netwerk, de community nodig. Maar hoe bepaal je of de juiste impact wordt gecreëerd? En hoe meet je dat en hoe rapporteer je daarover? Welke wijzigingen in wet- en regelgeving in bijvoorbeeld de verantwoording komen eraan en wat betekenen deze ontwikkelingen voor het besturen van organisaties en het toezicht daarop?

Het doel van deze masterclass is om op deze vraagstukken nieuwe inzichten te verwerven en deze actief met elkaar te delen.

Over de Organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum de Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders. De Masterclasses zijn op gevorderd niveau en gericht op deelnemers die beschikken over academisch werk en -denkniveau.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

Over de Spreker

DRS. ROB JACOBS RA RC

Rob Jacobs is een ervaren financial met ruim 20 jaar ervaring in de accountancy (Deloitte en EY) en als manager op het gebied van (business) control en riskmanagement in de energiesector (bij Essent/Enexis). Momenteel is hij werkzaam als parttime senior docent/onderzoeker aan Zuyd Hogeschool, waar hij onderdeel uitmaakt van het lectoraat ‘Future Proof Financial’ en als kerndocent verbonden aan de Universiteit Maastricht, zowel bij de Opleiding tot Register Controller (RC), de Opleiding Business Control als de Leergang Data Analytics & New Technologies. Hij is tevens bezig met een promotieonderzoek rondom ‘Integrated Thinking & Reporting’ en toezichthouder bij Stichting Trajekt in Maastricht.

DRS. KARIN DASSEN MBA FFP

Karin Dassen is een gedreven en gepassioneerde docent voor het klaarstomen van ‘future proof financials’. Zij heeft een praktische achtergrond in Finance (o.a. ING, Van Lanschot) en heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in Sustainable Business & Economics. Als sr. docent en onderzoeker is zij verbonden aan Zuyd Hogeschool. Daar richt zij zich op het onderwijzen en vernieuwen van diverse bedrijfseconomische vakken, die door de razendsnelle ontwikkelingen om een verandering in mindset vragen van de nieuwe generatie financials. Karin kent als geen ander de ingrediënten die nodig zijn om dit soort veranderingen in denken en doen teweeg te brengen. Haar focusgebied is daarbij de ontwikkeling van nieuwe (duurzame) business modellen en de impact die dit heeft op de ondernemingswaarde. Dit alles doet zij in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en als lid van het lectoraat “future proof financial”, met als doel om samen meer bedrijfseconomische en strategische waarde te creëren dan enkel financieel. Karin beschikt over zowel een master in Bedrijfseconomie als in Bedrijfskunde, en volgde onder meer het Sustainability Leadership Program aan TIAS en de opleiding tot Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Modeling & Valuation.

Over de doelgroep

Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

Over de kosten

De kosten bedragen € 475,-. BTW is niet van toepassing.

Inclusief syllabus. Geen Studiebelasting.

Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 79 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

Over de PE-Punten

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Over de kortingstarieven

Als u zich voor het voorjaar 2023 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 900,-, 3 masterclasses € 1.275,-, 4 masterclasses € 1.600,-, 5 masterclasses € 2.000,- en 6 masterclasses € 2.400,-.

STAP-Budget

Overweegt u deel te nemen aan 6 Masterclasses voor bestuurders en toezichthouders, maar wilt u gebruik maken van uw STAP-Budget? Ga dan naar deze link >>

Schrijf u in!

  Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*

  Tussenvoegsel

  Achternaam*

  Geslacht*

  ManVrouw

  Functie*

  E-mail*

  E-mail t.b.v. factuur*

  Telefoon*

  Organisatie*

  Provincie *

  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 475,-. BTW is niet van toepassing en inclusief certificaat*

  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*

  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  Geef nog even deze code in : captcha

  * Verplichte velden

   

   

   

   


  Deel deze bijeenkomst met uw volgers!